Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis jest prosty ale trzeba poświęcić mu chwilę czasu. babeczki zawsze się udają są pyszne i pięknie wyglądają:).
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3572
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 121
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3572
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 121
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Składniki
Kruche ciasto: Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać miękką margarynę i jajko. Całość zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta. Następnie włożyć ciasto na ok. 30 min do lodówki. Rozłożyć bardzo cienko ciasto na wysmarowanych tłuszczem formach do babeczek. Piec 25 min w temperaturze 175 C
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Aby zachować konsystencje na dłużej, można dodać łyżkę śmietan-fixu.
Do ostudzonych babeczek dodać śmietanę i udekorować dowolnymi, pokrojonymi owocami.