Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klasyczny ratatouille"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Umytą cukinię i bakłażana pokrój na kawałki, posyp solą i odstaw na 20 minut, by puściły sok. Następnie zetrzyj go ręcznikiem kuchennym.
Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, cukinię i bakłażany. Na koniec dorzuć pocięte na cząstki pomidory i posyp przyprawami.
Duś potrawę na małym ogniu pod pokrywą.Źródło: Kurier TV