Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski z makiem Babci Stefanii"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3890
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1020
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3890
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1020
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Składniki
Z mąki i jajek zrób ciasto (możesz, ale nie musisz dodawać wody). Wyrób, cienko rozwałkuj. Wysusz. Pokrój na kwadraciki (łazanki) lub wstążki. Zagotuj mleko z wodą.
Wsyp mak i zaparz (ok. 10-15 min). Następnie zmiel. Na patelni rozpuść masło. Dodaj posiekane orzechy, przesmaż. Dołóż resztę bakalii., 2 łyżki miodu, cukier waniliowy i mak. Dosłodź do smaku.
Ugotuj kluseczki, polej zezłoconym masłem, wymieszaj z farszem.Źródło: Świat kobiety