Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluski ziemniaczane z makiem i figami"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 553
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 553
Składniki
Mak sparz, zmiel dwa razy. Bakalie posiekaj. Masło stop. Dodaj mak, bakalie, miód i kilka kropli oleju, wymieszaj. Podgrzej.
Kluski: zagnieć. Uformuj cienkie wałeczki, pokrój. Kluski włóż do wrzącej, osolonej wody, gotuj 5 min. Odcedź, przelej ciepłą wodą. Połącz z makiem.
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie