Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluski ziemniaczane z makiem i figami"
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1264
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1264
Składniki
Mak sparz, zmiel dwa razy. Bakalie posiekaj. Masło stop. Dodaj mak, bakalie, miód i kilka kropli oleju, wymieszaj. Podgrzej.
Kluski: zagnieć. Uformuj cienkie wałeczki, pokrój. Kluski włóż do wrzącej, osolonej wody, gotuj 5 min. Odcedź, przelej ciepłą wodą. Połącz z makiem.
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie