Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle szpinakowe"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Szpinak rozmrozić i odsączyć. Bułki pokroić w drobną kostkę, cebule i czosnek drobno posiekać. Bułki wymieszać z mąką. Ser zetrzeć na tarce. Na maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak, podsmażyć, doprawić solą i pieprzem, odłożyć, przestudzić.
Do bułek i mąki dodać szpinak, zieleninę, ser i jajka, wymieszać. Formować kuleczki i gotować na osolonym wrzątku ok. 15 minut. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane masłem, udekorowane pomidorkami.Źródło: Twoje Imperium