Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle szpinakowe"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 217
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3306
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 217
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3306
Składniki
Szpinak rozmrozić i odsączyć. Bułki pokroić w drobną kostkę, cebule i czosnek drobno posiekać. Bułki wymieszać z mąką. Ser zetrzeć na tarce. Na maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak, podsmażyć, doprawić solą i pieprzem, odłożyć, przestudzić.
Do bułek i mąki dodać szpinak, zieleninę, ser i jajka, wymieszać. Formować kuleczki i gotować na osolonym wrzątku ok. 15 minut. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane masłem, udekorowane pomidorkami.Źródło: Twoje Imperium