Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fantastyczne danie na letnie upały może być podane jako główne lub smakowity deser.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3905
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 636
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3852
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 420
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3905
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 636
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3852
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 420
Składniki
ziemniaki obrać i ugotować do miękości w lekko osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę lub maszynkę do mięsa. Do ziemniaków dodać jajko oraz szklankę mąki i zagnieść ciasto jeżeli będzie się bardzo kleić do dłoni to dosypać trochę mąki. Ciasto powinno być elastyczne lekko kleiste. z brzoskwiń każdą połówkę przekroić na ćwiartki, jeżeli są mocno dojrzałe do można obrać ze skórki
Z ciasto odrywać kawałki i uformować kulki które później rozpłaszczyć na dłoni. na placuszek ciasto położyć ćwiartkę brzoskwini, dokładnie zlepić i uformować kulkę. tak zrobione knedla włożyć do gotującej się wody, gotować około 5 minut od wypłynięcia. polać śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem Smacznego !