Do góry

Desery Przepis na:

Knedle z brzoskwiniami

Knedle z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 322

Dodano:

Odsłon: 2545

fantastyczne danie na letnie upały może być podane jako główne lub smakowity deser.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ziemniaki obrać i ugotować do miękości w lekko osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę lub maszynkę do mięsa.
    Do ziemniaków dodać jajko oraz szklankę mąki i zagnieść ciasto jeżeli będzie się bardzo kleić do dłoni to dosypać trochę mąki.
    Ciasto powinno być elastyczne lekko kleiste.
    z brzoskwiń każdą połówkę przekroić na ćwiartki, jeżeli są mocno dojrzałe do można obrać ze skórki

  2. Z ciasto odrywać kawałki i uformować kulki które później rozpłaszczyć na dłoni. na placuszek ciasto położyć ćwiartkę brzoskwini, dokładnie zlepić i uformować kulkę.
    tak zrobione knedla włożyć do gotującej się wody, gotować około 5 minut od wypłynięcia.
    polać śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem
    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń