Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fantastyczne danie na letnie upały może być podane jako główne lub smakowity deser.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456858
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1238
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2110
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456858
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1238
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2110
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Składniki
ziemniaki obrać i ugotować do miękości w lekko osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę lub maszynkę do mięsa. Do ziemniaków dodać jajko oraz szklankę mąki i zagnieść ciasto jeżeli będzie się bardzo kleić do dłoni to dosypać trochę mąki. Ciasto powinno być elastyczne lekko kleiste. z brzoskwiń każdą połówkę przekroić na ćwiartki, jeżeli są mocno dojrzałe do można obrać ze skórki
Z ciasto odrywać kawałki i uformować kulki które później rozpłaszczyć na dłoni. na placuszek ciasto położyć ćwiartkę brzoskwini, dokładnie zlepić i uformować kulkę. tak zrobione knedla włożyć do gotującej się wody, gotować około 5 minut od wypłynięcia. polać śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem Smacznego !