Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kociołek warzywny z ryżem"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 239
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 239
Składniki
Ryż ugotuj w bulionie warzywnym. Ostudź pod przykryciem. Mięso wymieszaj z pokruszoną fetą lub twarogiem. Wbij jajko. Przypraw gałką muszkatołową, ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem.
Cztery żaroodporne foremki posmaruj olejem. Do każdej włóż trochę ryżu. Na wierzchu ułóż porcję mięsa. Nakryj plasterkami mozzarelli, posyp oregano. Wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj 40 minut w temp. 170°C. Udekoruj natką i podaj z konserwowymi albo kiszonymi ogórkami. Zamiast ryżu możesz użyć także pęczaku lub kaszy gryczanej.
Porcje 4, 60 min., cena 2,70 zł Kalorie 519 kcal.Źródło: Bella Relaks