Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na 27 przepysznych i łatwych do zrobienia kokosanek na mleku skondensowanym. Z kilku prostych składników zrobicie szybko pyszne ciasteczka. Gwarantuje, ze będziecie do tego przepisu często wracać.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Składniki
Wiórki i mleko wymieszać ze soba w misce. W osobnej misce ubić białko z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny i dalej ubijać przez około 2 minuty. Ubite białko dodać do masy kokosowej i dobrze połączyć, delikatnie mieszając.
Na formę do pieczenia, wyłożona pergaminem, za pomoca łyżeczki nakładać male porcje masy i formować kokosanki. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez około 15 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Upieczone kokosanki wystudzić i udekorować rozpuszczoną czekolada. Smacznego!