Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na 27 przepysznych i łatwych do zrobienia kokosanek na mleku skondensowanym. Z kilku prostych składników zrobicie szybko pyszne ciasteczka. Gwarantuje, ze będziecie do tego przepisu często wracać.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Wiórki i mleko wymieszać ze soba w misce. W osobnej misce ubić białko z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny i dalej ubijać przez około 2 minuty. Ubite białko dodać do masy kokosowej i dobrze połączyć, delikatnie mieszając.
Na formę do pieczenia, wyłożona pergaminem, za pomoca łyżeczki nakładać male porcje masy i formować kokosanki. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez około 15 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Upieczone kokosanki wystudzić i udekorować rozpuszczoną czekolada. Smacznego!