Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe ciasteczka są idealne do herbaty :) Kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Odpowiednio słodkie, pyszne i tak proste! Do dzieła, moi drodzy! :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 170⁰C. Masło topimy i łączymy z wiórkami koksowymi. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier i mąkę. Do białek stopniowo dodajemy wiórki z masłem i dokładnie mieszamy. Masę kokosową wykładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 10-13 minut, aż ciasteczka się zrumienią.