Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, dietetyczne ciasteczka jaglane.
Polecam.
Odsłon: 139
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 89
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 657
Polecam.
Odsłon: 139
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 89
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 657
Składniki
Daktyle zalewamy gorącą wodą na 15'. Następnie gotujemy kaszę jaglaną wg przepisu z opakowania, wrzucamy do kaszy daktyle i gotujemy razem. Gdy kasza będzie gotowa przekładamy ją razem z daktylami do Thermomixa* Dodajemy cukier kokosowy, nasiona chia oraz aromat migdałowy. Wszystko blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy. Formujemy ciasteczka i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20' temp. 180stopni. Gdy ciasteczka ostygną smarujemy je z wierzchu (pędzelkiem) syropem klonowym. Następnie rozpuszczamy gorzką czekoladę i maczamy każde ciasteczko do połowy w czekoladzie, a następnie w wiórkach kokosowych. *Jeśli nie posiadasz Thermomixa to używasz sprzętu, który zblednuje nasze składniki na jednolitą masę. **Przepis pochodzi ze strony www.strongfitwomen.pl