Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PRZEKŁADANE CIASTO KOKOSOWE Z PUSZYSTYM KREMEM BUDYNIOWYM
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11296
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11296
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
BISZKOPT: -Oddzielamy żółtka od białek,miksujemy z cukrem na sztywną pianę. -dodajemy żółtka i jeszcze chwilę miksujemy -przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia,dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. -piekarnik nagrzewamy do 170C i pieczemy ok.30-35min. -upieczony biszkopt studzimy i dzielimy na dwie równe części.
KREM BUDYNIOWO-KOKOSOWY: -mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym ( zostawiamy 0.5 szkl. do rozrobienia budyniów) -wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy ok.20 min. -rozrobiony budyń wlewamy do mleka i kokosów -gotujemy do uzyskania gęstego budyniu -przykrywamy folią spozywczą i odstawiamy do wystudzenia -miękkie masło miksujemy i dodajemy po łyżce budyniu.
Na pierwszą warstwę biszkoptu nakładamy 3/4 kremu budyniowego. Przykrywamy kolejnym biszkoptem i górę wykładamy resztką kremu. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i polewamy ciasto wg.własnego uznania