Do góry

Desery Przepis na:

Kokosowy jogurtowiec z brzoskwiniami i kruszonką

Kokosowy jogurtowiec z brzoskwiniami i kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 520 Ocena: 6939

Dodano:

Odsłon: 3309

Sernik z jogurtów greckich z brzoskwiniami. Sernik z kruszonką, oblany polewą cytrynową, wyszedł pyszny.

Składniki

  • CIASTO:
  • -250 g. masła lub margaryny -100 g. cukru -1 cukier waniliowy
  • -4 jajka -450 g. mąki -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • OWOCE: -1 puszka brzoskwiń w syropie
  • MASA JOGURTOWA:
  • -1200 g. jogurtu greckiego -6 jajek -1 szklanka cukru
  • -2 budynie waniliowe -200 g. kokosu -50 g. grysiku
  • LUKIER CYTRYNOWY: -100 g. cukru pudru
  • -ekstrakt cytrynowy, albo sok z cytryny -gorąca woda
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ciasto-Masło zmiksować z cukrem i jajkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować.Większą częścią połowy wylepić spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.Resztę odstawić na kruszonkę.

  2. owoce-Brzoskwinie odsączyć i pokroić na plasterki. Poukładać na surowym cieście.

  3. masa-Żółtka zmiksować z połową cukru, potem z jogurtem, na niskich obrotach miksera. Przesiać tam budynie, dodać kokos, grysik i zmiksować. Białka ubić z resztą cukru i wmieszać porcjami w masę jogurtową. Wylać na brzoskwinie.

  4. Porozkładać kruszonkę.

  5. Piec ok.1 godz. w 175 *C. na złoto. Jak mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia.

  6. lukier-Cukier puder rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na lejącą papkę,ale nie za rzadką. Polać zimny placek w esy-floresy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń