Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowa pianka"
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68235
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1991
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68235
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1991
Składniki
3 łyżeczki żelatyny rozpuść w 1 szklanki wrzątku. Do 25 dag mascarpone dodaj cappuccino, wymieszaj. Połowę śmietanki ubij mikserem z 2 łyżkami cukru. Nie przerywając miksowania wlej wystudzoną żelatynę. Śmietankę dodaj do mascarpone, wymieszaj. Masę przelej do foremki, schłodź.
Jagody rozdrobnij blenderem. Dodaj cukier, wymieszaj. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku. Do jogurtu dodaj mus jagodowy, wymieszaj. Do 3 masy dodaj 3 przestudzonej żelatyny, wymieszaj. Wyłóż na masę cappuccino, schłodź.
Żelatynę rozpuść w 1 szklanki wrzątku. Śmietankę ubij z cukrem pudrem. Wlej żelatynę, zmiksuj. Do mascarpone dodaj kilka kropli aromatu waniliowego i ubitą śmietankę, wymieszaj. Przełóż na mus jagodowy, schłodź.
Galaretkę rozpuść w 300 ml wrzątku. Do pozostałej masy jagodowo-jogurtowej dodaj żelatynę, która została, wymieszaj. Przelej na mus waniliowy. Schłodź. Na wierzch wylej tężejącą galaretkę, udekoruj jagodami.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 370 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie