Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowa terrina z kurczakiem"
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 31
Polecam.
Odsłon: 2584
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 266
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 27
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 31
Polecam.
Odsłon: 2584
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 266
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 27
Składniki
Mięso z kurczaka pokrój na małe kawałeczki. Korniszony i ugotowane marchewki potnij w kosteczkę. Paprykę rozetnij wzdłuż, usuń środek z pestkami.
Strąk opłucz, osusz, pokrój w kostkę, wrzuć do posolonego wrzątku. Gotuj 2–3 minuty. Odcedź i osącz. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Odstaw na kilka minut, by spęczniała. Natkę opłucz, oderwij listki.
Zagotuj 4 szklanki wody. Rozpuść w niej kostki bulionowe. W gorącym bulionie rozpuść żelatynę. Galaretkę przypraw sosem sojowym oraz sokiem z cytryny. Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą.
Nałóż do niej natkę, kostki papryki, marchewki i korniszonów oraz kawałeczki kurczaka. Całość zalej przygotowaną galaretką. Wstaw na noc do lodówki. Gotowy blok udekoruj np. natką.Źródło: Tina