Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowa terrina z kurczakiem"
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9572
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3195
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6659
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9572
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3195
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6659
Składniki
Mięso z kurczaka pokrój na małe kawałeczki. Korniszony i ugotowane marchewki potnij w kosteczkę. Paprykę rozetnij wzdłuż, usuń środek z pestkami.
Strąk opłucz, osusz, pokrój w kostkę, wrzuć do posolonego wrzątku. Gotuj 2–3 minuty. Odcedź i osącz. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Odstaw na kilka minut, by spęczniała. Natkę opłucz, oderwij listki.
Zagotuj 4 szklanki wody. Rozpuść w niej kostki bulionowe. W gorącym bulionie rozpuść żelatynę. Galaretkę przypraw sosem sojowym oraz sokiem z cytryny. Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą.
Nałóż do niej natkę, kostki papryki, marchewki i korniszonów oraz kawałeczki kurczaka. Całość zalej przygotowaną galaretką. Wstaw na noc do lodówki. Gotowy blok udekoruj np. natką.Źródło: Tina