Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowa terrina z kurczakiem"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 433
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 962
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37344
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 433
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 962
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37344
Składniki
Mięso z kurczaka pokrój na małe kawałeczki. Korniszony i ugotowane marchewki potnij w kosteczkę. Paprykę rozetnij wzdłuż, usuń środek z pestkami.
Strąk opłucz, osusz, pokrój w kostkę, wrzuć do posolonego wrzątku. Gotuj 2–3 minuty. Odcedź i osącz. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Odstaw na kilka minut, by spęczniała. Natkę opłucz, oderwij listki.
Zagotuj 4 szklanki wody. Rozpuść w niej kostki bulionowe. W gorącym bulionie rozpuść żelatynę. Galaretkę przypraw sosem sojowym oraz sokiem z cytryny. Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą.
Nałóż do niej natkę, kostki papryki, marchewki i korniszonów oraz kawałeczki kurczaka. Całość zalej przygotowaną galaretką. Wstaw na noc do lodówki. Gotowy blok udekoruj np. natką.Źródło: Tina