Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowa terrina z kurczakiem"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 517
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2681
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 737
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2983
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 517
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2681
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 737
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2983
Składniki
Mięso z kurczaka pokrój na małe kawałeczki. Korniszony i ugotowane marchewki potnij w kosteczkę. Paprykę rozetnij wzdłuż, usuń środek z pestkami.
Strąk opłucz, osusz, pokrój w kostkę, wrzuć do posolonego wrzątku. Gotuj 2–3 minuty. Odcedź i osącz. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Odstaw na kilka minut, by spęczniała. Natkę opłucz, oderwij listki.
Zagotuj 4 szklanki wody. Rozpuść w niej kostki bulionowe. W gorącym bulionie rozpuść żelatynę. Galaretkę przypraw sosem sojowym oraz sokiem z cytryny. Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą.
Nałóż do niej natkę, kostki papryki, marchewki i korniszonów oraz kawałeczki kurczaka. Całość zalej przygotowaną galaretką. Wstaw na noc do lodówki. Gotowy blok udekoruj np. natką.Źródło: Tina