Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowa terrina z kurczakiem"
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23216
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 172
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 357
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 523
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23216
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 172
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 357
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 523
Składniki
Mięso z kurczaka pokrój na małe kawałeczki. Korniszony i ugotowane marchewki potnij w kosteczkę. Paprykę rozetnij wzdłuż, usuń środek z pestkami.
Strąk opłucz, osusz, pokrój w kostkę, wrzuć do posolonego wrzątku. Gotuj 2–3 minuty. Odcedź i osącz. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Odstaw na kilka minut, by spęczniała. Natkę opłucz, oderwij listki.
Zagotuj 4 szklanki wody. Rozpuść w niej kostki bulionowe. W gorącym bulionie rozpuść żelatynę. Galaretkę przypraw sosem sojowym oraz sokiem z cytryny. Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą.
Nałóż do niej natkę, kostki papryki, marchewki i korniszonów oraz kawałeczki kurczaka. Całość zalej przygotowaną galaretką. Wstaw na noc do lodówki. Gotowy blok udekoruj np. natką.Źródło: Tina