Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z galaretek , owoców i zsiadłego mleka bardzo efektownie wygląda, jest pyszny i orzeźwiający.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 480
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2274
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1016
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 480
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2274
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1016
Składniki
Galaretkę rubinową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Przestudzić, wlać do salaterek lub foremek muffinkowych. Odłożyć do stężenia. Galaretkę agrestową rozpuścić w bardzo małej ilości wrzącej wody. Zsiadłe mleko zmiksować z cukrem waniliowym i przestudzoną agrestową galaretką ( można dosłodzić cukrem pudrem). Wyłożyć na zastygniętą galaretkę rubinową. Odłożyć do lodówki. Maliny włożyć do rondla, wlać 1/2 szkl wody, dodać cukier, zagotować. Następnie zmiksować, wsypać galaretkę malinową, dokładnie wymieszać, przestudzić. Mus malinowy wyłożyć na zastygnięte zsiadłe mleko. Na wierzch ułożyć biszkopty, odłożyć do całkowitego zastygnięcia. Foremki odwracać do góry dnem, wyjąć deser, ozdobić.