Do góry

Desery Przepis na:

Kolorowe desery mleczno-owocowe

Kolorowe desery mleczno-owocowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 150

Deser z galaretek , owoców i zsiadłego mleka bardzo efektownie wygląda, jest pyszny i orzeźwiający.

Składniki

  • galaretka malinowa 1 szt
  • galaretka agrestowa 1 szt
  • zsiadłe mleko 400 ml
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • maliny świeże 25 dag
  • cukier 1 łyżka
  • biszkopty okrągłe 1 paczka
  • galaretka rubinowa o smaku wieloowocowym 1 opakowanie
  • winogrona do dekoracji
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kolorowe desery mleczno-owocowe

Przygotowanie

  1. Galaretkę rubinową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Przestudzić, wlać do salaterek lub foremek muffinkowych. Odłożyć do stężenia. Galaretkę agrestową rozpuścić w bardzo małej ilości wrzącej wody. Zsiadłe mleko zmiksować z cukrem waniliowym i przestudzoną agrestową galaretką ( można dosłodzić cukrem pudrem). Wyłożyć na zastygniętą galaretkę rubinową. Odłożyć do lodówki. Maliny włożyć do rondla, wlać 1/2 szkl wody, dodać cukier, zagotować. Następnie zmiksować, wsypać galaretkę malinową, dokładnie wymieszać, przestudzić. Mus malinowy wyłożyć na zastygnięte zsiadłe mleko. Na wierzch ułożyć biszkopty, odłożyć do całkowitego zastygnięcia. Foremki odwracać do góry dnem, wyjąć deser, ozdobić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń