Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z galaretek , owoców i zsiadłego mleka bardzo efektownie wygląda, jest pyszny i orzeźwiający.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 252
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 741
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21851
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 252
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 741
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21851
Składniki
Galaretkę rubinową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Przestudzić, wlać do salaterek lub foremek muffinkowych. Odłożyć do stężenia. Galaretkę agrestową rozpuścić w bardzo małej ilości wrzącej wody. Zsiadłe mleko zmiksować z cukrem waniliowym i przestudzoną agrestową galaretką ( można dosłodzić cukrem pudrem). Wyłożyć na zastygniętą galaretkę rubinową. Odłożyć do lodówki. Maliny włożyć do rondla, wlać 1/2 szkl wody, dodać cukier, zagotować. Następnie zmiksować, wsypać galaretkę malinową, dokładnie wymieszać, przestudzić. Mus malinowy wyłożyć na zastygnięte zsiadłe mleko. Na wierzch ułożyć biszkopty, odłożyć do całkowitego zastygnięcia. Foremki odwracać do góry dnem, wyjąć deser, ozdobić.