Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe ślimaczki"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 319
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 319
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Składniki
Seler naciowy umyj, jego łodygi przekrój na pół. Szpinak umyj, odstaw, by obciekł z nadmiaru wody. Marchew obierz, umyj, pokrój w cienkie i krótkie paseczki. Jabłka umyj, wydrąż gniazda nasiennie, a następnie pokrój w plastry.
Na talerzach ułóż liście szpinaku, kawałki selera. Szprycą wyciskaj masło orzechowe. Plastry jabłka układaj tak, żeby utworzyć ślimaczki. Dekoruj masłem orzechowym i groszkiem konserwowym.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień