Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam taki smaczny, kolorowy deser galaretkowo - serowy.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31352
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14764
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1399
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31352
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14764
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1399
Składniki
Użyłam formy o wymiarach: długość - 23 cm szerokość - 13 cm wysokość - 6 cm Formę wykładamy folią spożywczą.
Rozpuszczamy galaretkę agrestową w szklance 250 ml gorącej wody. Studzimy, gęstniejącą galaretkę wlewamy do formy. Formę wstawiamy do lodówki, żeby galaretka dobrze zastygła.
W między czasie przygotowujemy warstwę serową. Żelatynę (3 łyżki) rozpuszczamy w 170 ml gorącej wody, studzimy.
Serek mieszamy z rozpuszczoną zimną żelatyną.
Masę serową nakładamy na zastygłą warstwę galaretki agrestowej.
Ponownie formę wstawiamy do lodówki.
Powtarzamy warstwy, tym razem użyjemy galaretki wiśniowej i warstwy serowej, tym razem podzielonej na dwie części, jedną część robimy z 2 łyżeczkami kakao.
Na zastygniętą galaretkę wiśniową nakładamy białą warstwę serową, wstawiamy do lodówki.
Po zastygnięciu nakładamy drugą warstwę, kakaową.
Po nałożeniu ostatniej warstwy serowej całość pokrywamy herbatnikami.
Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin.
Po wyjęciu z lodówki wyjmujemy deser na półmisek.
Delikatnie zdejmujemy folię. Kroimy i delektujemy się. Smacznego :)