Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik , najlepiej smakuje na nastepny dzień po upieczeniu polecam
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9855
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9855
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Ciasto: Mąkę i marg, połączyc , dodac cukier , proszek i żółtka. Ciasto podzielic na 3 części- do 2 dodajemy kakao , reszta zostaje taka jak jest.Zagnieśc ciasta.Jedną częśc ciemnego ciasta włozyc do zamrażarki
Masa serowa: Ser zmielic 2 x , margarynę utrzec z cukrem , dodac żółtka , rodzynki , budyń i ser, Ucierając dodac ubitą pianę z białek , delikatnie wymieszac.
Pianka: białka ubic z cukrem dodac kisiel , połaczyc razem i gotowe.
Na gotowo od dołu :blacha normalnej wielkości (duża)rozwałkowac jasne ciasto i wyłożyc na blaszkę , posmarowac powidłem , na nie dac jadno ciemne ciasto (trzeba uważac bo jest bardzo cienkie), nastepnie masa serowa i pianka a na wierzch zetrzec na tarku drugie ciemne ciasto z zamrażarki i gotowe.
Piec w temp 180 stopni przez ok 40 minut .