Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik , najlepiej smakuje na nastepny dzień po upieczeniu polecam
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24973
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24973
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Ciasto: Mąkę i marg, połączyc , dodac cukier , proszek i żółtka. Ciasto podzielic na 3 części- do 2 dodajemy kakao , reszta zostaje taka jak jest.Zagnieśc ciasta.Jedną częśc ciemnego ciasta włozyc do zamrażarki
Masa serowa: Ser zmielic 2 x , margarynę utrzec z cukrem , dodac żółtka , rodzynki , budyń i ser, Ucierając dodac ubitą pianę z białek , delikatnie wymieszac.
Pianka: białka ubic z cukrem dodac kisiel , połaczyc razem i gotowe.
Na gotowo od dołu :blacha normalnej wielkości (duża)rozwałkowac jasne ciasto i wyłożyc na blaszkę , posmarowac powidłem , na nie dac jadno ciemne ciasto (trzeba uważac bo jest bardzo cienkie), nastepnie masa serowa i pianka a na wierzch zetrzec na tarku drugie ciemne ciasto z zamrażarki i gotowe.
Piec w temp 180 stopni przez ok 40 minut .