Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik , najlepiej smakuje na nastepny dzień po upieczeniu polecam
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 799
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 799
Składniki
Ciasto: Mąkę i marg, połączyc , dodac cukier , proszek i żółtka. Ciasto podzielic na 3 części- do 2 dodajemy kakao , reszta zostaje taka jak jest.Zagnieśc ciasta.Jedną częśc ciemnego ciasta włozyc do zamrażarki
Masa serowa: Ser zmielic 2 x , margarynę utrzec z cukrem , dodac żółtka , rodzynki , budyń i ser, Ucierając dodac ubitą pianę z białek , delikatnie wymieszac.
Pianka: białka ubic z cukrem dodac kisiel , połaczyc razem i gotowe.
Na gotowo od dołu :blacha normalnej wielkości (duża)rozwałkowac jasne ciasto i wyłożyc na blaszkę , posmarowac powidłem , na nie dac jadno ciemne ciasto (trzeba uważac bo jest bardzo cienkie), nastepnie masa serowa i pianka a na wierzch zetrzec na tarku drugie ciemne ciasto z zamrażarki i gotowe.
Piec w temp 180 stopni przez ok 40 minut .