Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i warte polecenia ciasto mojego pomysłu. Trochę pracy jest przy nim, ale warto się poświęcić, ponieważ efekt jest niesamowity.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11263
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4937
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1119
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9798
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1456
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11263
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4937
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1119
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9798
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1456
Składniki
Ciasto: białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy ubijać do rozbicia kryształków cukru, dodać żółtka i olej, dokladnie połączyć, na koniec dodać mąki, proszek do pieczenia i kakao zmieszane razem i delikatnie wymieszać mikserem. Przełożyć na blaszkę 35x25 i piec przez około 30 minut w 190 stopni C. Wystudzić ciasto i przekroić na dwie części. Dolną część ciasta nasączyć resztą syropu z brzoskwiń zmieszanym z odrobiną wody.
Masa budyniowa: 1 1/2 szklanki wody, syrop, margarynę i cukier zagotować. W 1/2 szklanki wody rozpuścić budynie cytrynowe. Wlać roztwór budyniowy do gotującego się roztworu i ugotować budyń. Wylać gorący budyń na dolną część nasączonego ciasta i przyłożyć drugą częścią ciasta i również ją nasączyć sokiem z wodą. Posmarować dżemem i wyłożyć pokrojone w plasterki brzoskwinie.
Masa śmietanowa: wlać mleko do miski i wsypać śnieżki i śmietan fixy. Ubić na sztywną masę i dodać tężejącą galaretkę. Gotową masę wyłożyć na brzoskwinie. Górę można ozdobić potartą gorzką czekoladą i masą śmietanową. SMACZNEGO!!!