Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kompot z wiśni i jabłek"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Owoce starannie umyj pod bieżącą wodą. 2. Z wiśni usuń pestki. Jabłko obierz ze skórki, podziel na połówki i wydrąż gniazda nasienne.
Do około pół litra wrzącej wody dodaj cukier, wanilię i wiśnie, a następnie zagotuj wszystkie .
Gdy wiśnie zmiękną, ostrożnie wyjmij je łyżką i do wciąż gotującego się wywaru wrzuć dwie połówki jabłka. Gotuj ok. 10 minut.
Przecedź i schłódź gotowy kompot. Podawaj rozcieńczony przegotowaną, ostudzoną wodą.
<strong>Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk</strong>Źródło: Mam dziecko