Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kompot z wiśni i jabłek"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 196
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 196
Składniki
Owoce starannie umyj pod bieżącą wodą. 2. Z wiśni usuń pestki. Jabłko obierz ze skórki, podziel na połówki i wydrąż gniazda nasienne.
Do około pół litra wrzącej wody dodaj cukier, wanilię i wiśnie, a następnie zagotuj wszystkie .
Gdy wiśnie zmiękną, ostrożnie wyjmij je łyżką i do wciąż gotującego się wywaru wrzuć dwie połówki jabłka. Gotuj ok. 10 minut.
Przecedź i schłódź gotowy kompot. Podawaj rozcieńczony przegotowaną, ostudzoną wodą.
<strong>Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk</strong>Źródło: Mam dziecko