Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec karnawału to okres, gdy przygotowujemy mnóstwo szybkich i łatwy deserów. Jednym z takich właśnie deserów mogą być koperty francuskie z kremem czekoladowym. Przygotowanie kopert francuskich z kremem czekoladowym jest naprawdę dziecinie proste i nie zajmuje dużo czasu. W przygotowanie tych małych ciasteczek możemy również zaangażować dzieci. Na pewno się ucieszą. Koperty francuskie to również doskonałe małe słodkości na piknik czy wyprawę za miasto. Polecam!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1748
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 252
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 211
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1748
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 252
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 211
Składniki
Ciasto francuskie rozmrażamy. Ciasto dzielimy na kwadraty o równych bokach. Na środku każdego kwadratu kładziemy po jednej łyżce kremu czekoladowego. Ciasto sklejamy dłuższymi bokami. Ciasto przecinamy u góry, aby podczas pieczenia powietrze miało gdzie ulecieć. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczmy około 15-20 minut w 190 stopniach. Studzimy.