Do góry

Desery Przepis na:

Koperty francuskie z kremem czekoladowym

Koperty francuskie z kremem czekoladowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 212 Ocena: 1144

Dodano:

Odsłon: 425

Koniec karnawału to okres, gdy przygotowujemy mnóstwo szybkich i łatwy deserów. Jednym z takich właśnie deserów mogą być koperty francuskie z kremem czekoladowym. Przygotowanie kopert francuskich z kremem czekoladowym jest naprawdę dziecinie proste i nie zajmuje dużo czasu. W przygotowanie tych małych ciasteczek możemy również zaangażować dzieci. Na pewno się ucieszą. Koperty francuskie to również doskonałe małe słodkości na piknik czy wyprawę za miasto. Polecam!

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozmrażamy. Ciasto dzielimy na kwadraty o równych bokach. Na środku każdego kwadratu kładziemy po jednej łyżce kremu czekoladowego. Ciasto sklejamy dłuższymi bokami. Ciasto przecinamy u góry, aby podczas pieczenia powietrze miało gdzie ulecieć. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczmy około 15-20 minut w 190 stopniach. Studzimy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asiella88 12 lutego 2018 aby nie były blade te pani ciasteczka to proponuje posmarować wierzch ciasta rozmąconym jajkiem i posypać lekko brązowym cukrem. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń