Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kopiec ananasowy z orzechami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Jajka ubij z cukrem w gorącej kąpieli wodnej. Kiedy cukier się rozpuści, zdejmij masę z naczynia z gorącą wodą i wystudź, stale ubijając. Obie mąki wymieszaj z proszkiem.
Porcjami domieszaj do masy jajecznej. Przemieszaj ciasto łyżką. Rozsmaruj je na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 225 st. Piecz przez 10 minut. Gotowy biszkopt wystudź, a potem pokrój na małe kwadraciki.
Ananasy osącz, potnij na kawałki. Czekoladę posiekaj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Przygotowane wymieszaj z ciastem i orzechami. Masę nałóż do miseczki wyłożonej folią. Lekko ugnieć łyżką. Wstaw na noc do lodówki. Gotowe ciasto wybij na paterę. Udekoruj.Źródło: Tina