Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 120
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 120
Składniki
Wodę zagotuj z masłem oraz szczyptą soli. Wsyp mąkę. Energicznie mieszając, gotuj, aż masa zgęstnieje i zbije się w kulę. Wtedy garnek z zaparzoną masą zdejmij z ognia, studź 10-15 minut.
Następnie wbij do masy jedno jajko. Utrzyj mikserem na gładko i odstaw do całkowitego wystudzenia.
Zimną masę utrzyj z pozostałymi jajkami. Blachę przykryj pergaminem. Łyżką nałóż małe porcje ciasta. Piecz 20 minut w 200°C.
Z mleka i proszku budyniowego ugotuj budyń. Wystudź go, utrzyj z masłem oraz masą krówkową. Ciastka napełnij kremem. Ułóż jedno na drugim, formując kopiec.Źródło: Naj