Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kopuła z budyniu i truskawek"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Truskawki oczyść, pokrój na plasterki. Miskę o pojemności 1 litra wyłóż folią aluminiową. Na dnie i bokach ułóż plasterki truskawek. Resztę owoców pokrój w kosteczkę.
Cukier puder, śmietanę i 250 ml mleka zagotuj. W reszcie mleka rozrób budynie, wlej na wrzące mleko, mieszaj, gotując, aż masa zgęstnieje. Ostudź. Dodaj pokrojone truskawki, delikatnie połącz. Masą napełnij miskę z truskawkami. Wstaw na 4 godziny do lodówki.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie