Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koronkowe dzwonki, pyszne ciasteczka"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Z mąki, połowy cukru pudru, drobno posiekanych orzechów, 2 jajek, kakao, masła, miodu, przyprawy korzennej i sody zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń ją folią. Ciasto włóż na 30 minut do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkuj cienko. Foremką wytnij dzwonki (lub inne świąteczne ciastka). Piecz 20 min w 180 st. Po 10 min otwórz piekarnik, posmaruj ciastka ostatnim jajkiem. Białko utrzyj z resztą cukru i odrobiną wody. Ozdób ciastka.
Czas ok. 50 min; porcja – 50 kcal, cena 20 gr.Źródło: Świat kobiety