Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka pachnące świętami :-) bardzo dobrze utrzymują kształt odciśnięty foremkami, dzięki dodatkowi miodu lekko twardnieją.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem na jasną masę, Dodać jajka i zmiksować. Dodać miód i przyprawę korzenną oraz stopniowo mąkę i ucierać. Z ciasta uformować kulę, spłaszczyć i schłodzić w lodówce ok. 1,5 godz. Następnie partiami wałkować na grubość ok. 5 mm, podsypując mąką i wycinać ciasteczka. Gotowe ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
i piec ok. 10 min. w temp. 190 stopni. Uważać aby się za mocno nie przyrumieniły, bo będą zbyt twarde. Smacznego :-)