Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu korzenne muffiny z zielonym kremem na bazie mascarpone. Są miękkie i długo utrzymują świeżość.
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 104
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 199
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 213
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 104
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 199
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 213
Składniki
Formę na muffiny wykładamy papilotkami.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę korzenną i sól) łączymy ze sobą.
W drugiej misce rozkłócamy jajka, dodajemy olej i mieszamy. Dodajemy jogurt i miód. Następnie dodajemy suche składniki oraz starte jabłka. Dokładnie mieszamy.
Ciastem napełniamy papilotki do 3/4 wysokości.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. ok. 30 min. Wyjmujemy i studzimy na kratce.
Zielony krem: Śmietanę ubijamy z mascarpone, dodajemy śmietan-fix i cukier puder. Krem łączymy z odpowiednią ilością barwnika.
Za pomocą rękawa cukierniczego dekorujemy kremem upieczone muffiny. Posypujemy cukrową posypką.