Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nie co z sezonowymi owocami
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1292
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5825
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18443
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1292
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5825
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18443
Składniki
Truskawki umyć , obrać z szypułek. Ciasto rozłożyć i foremką do babeczek wyciąć kółka lub szklanką. Kółka umieścić w foremkach. Z resztek ciasta po wycięciu kółek , zrobić wałeczek i warkoczyk , który umieścić na kółku.Do środka włożyć po 3 truskawki.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, wstawić połowę koszyczków i piec 25 minut. Można zrobić rączkę i umieścić na wyciętym kółku. Upiec drugą połowę koszyczków.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub podać z bitą śmietaną.