Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki marchewkowe"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do schłodzenia. Z jednej marchewki odkrój 3 cienkie plastry, resztę marchewek zetrzyj na tarce.
Plastry marchewki sparz we wrzątku i krótko podsmaż. Następnie pokrój w długie paski. Ryż i starte marchewki połącz z żółtkami i bułką tartą, dopraw solą i pieprzem.
Z masy uformuj niewielkie kotleciki. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso. Odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku i owiń dekoracyjnie paskami marchewki.
Majonez dokładnie wymieszaj z jogurtem. Dopraw do smaku solą i pieprzem, podawaj do kotlecików.Źródło: Na żywo