Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z ciecierzycy"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 350
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1042
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 350
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1042
Składniki
Ciecierzycę przekładam na sitko. Gdy ocieknie z zalewy, przesypuję do miseczki i rozgniatam widelcem (lub tłuczkiem do ziemniaków). Cebulę obieram i drobno siekam. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę.
Do piure z ciecierzycy dodaję posiekaną cebulę, natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszam masę (najlepiej jest wyrobić ją rękoma).
Na patelni rozgrzewam olej. Z masy formuję niewielkie kulki i każdą lekko spłaszczam. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podaję tuż po przygotowaniu. Świetnym dodatkiem do takich kotlecików są np. sałatki z sosem winegret.
ok. 30 minŹródło: Tina