Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki z soczewicy"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę.
Masło rozgrzać. Zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę, chwilę smażyć, wsypać soczewicę. Wlać dwie niepełne szklanki wody, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
Gotować, mieszając, aż soczewica wchłonie wodę. Lekko przestudzić i dodać jajko. Wymieszać, formować kotleciki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Serwować z gotowanymi brokułami oraz sosem jogurtowo-czosnkowym lub jogurtowym z curry.Źródło: Twoje Imperium