Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki z tuńczykiem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 31
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 102
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 31
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 102
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 410 kcal, cena 1,80 zł
Ziemniaki wyszoruj starannie, wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj w mundurkach do miękkości (około 20 minut). Odlej, pozostaw do ostudzenia, a następnie obierz i zmiel lub przepuść przez praskę.
Tuńczyka osącz z oleju, rozdrobnij widelcem, dodaj do masy ziemniaczanej. Kukurydzę z puszki przepłucz na sicie zimną wodą, osącz i również dodaj do masy.
Dymki opłucz starannie, osusz. Posiekaj drobno razem ze szczypiorkiem. Opłucz i osusz pół pęczka natki. Oderwij listki z łodyżek, poszatkuj. Zieleninę wrzuć do miski z masą na kotlety.
Dodaj chrzan oraz osączone z zalewy i posiekane kapary. Wyrób całość starannie, dopraw solą i pieprzem. Uformuj 12 małych kotletów, odłóż na 20 minut.
Jajka rozkłóć. Na talerz wysyp bułkę tartą (ok. 1,5 szklanki). Na patelni rozgrzej olej. Kotlety panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż z dwóch stron na złoty kolor.Źródło: Świat kobiety