Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krajanka jogurtowa"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Porzeczki opłucz, oderwij od gałązek. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 szkl. cukru i połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i migdałami. Wsyp do masy jajecznej. Dolej mleko i delikatnie wymieszaj. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 25 minut w temp. 200oC.
Porzeczki zmiksuj, wymieszaj z cukrem żelującym i gotuj 4 minuty. Wystudź. Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Jogurt wymieszaj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Połącz z żelatyną. Śmietanę ubij. Dodaj do masy jogurtowej.
Ciasto rozetnij na dwa placki. Posmaruj je musem porzeczkowym i przełóż 2/3 kremu. Resztę kremu włóż do szprycy i wyciśnij na wierzch ciasta fale. Schłodź. Przed podaniem posyp pistacjami i ew. udekoruj gałązkami porzeczek oraz miętą.
godz.; Porcja: 220 kcal; Cena porcji: 1,95 zł.Źródło: Naj