Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krajanka jogurtowa"
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 591
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1190
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49539
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1296
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 591
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1190
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49539
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1296
Składniki
Porzeczki opłucz, oderwij od gałązek. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 szkl. cukru i połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i migdałami. Wsyp do masy jajecznej. Dolej mleko i delikatnie wymieszaj. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 25 minut w temp. 200oC.
Porzeczki zmiksuj, wymieszaj z cukrem żelującym i gotuj 4 minuty. Wystudź. Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Jogurt wymieszaj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Połącz z żelatyną. Śmietanę ubij. Dodaj do masy jogurtowej.
Ciasto rozetnij na dwa placki. Posmaruj je musem porzeczkowym i przełóż 2/3 kremu. Resztę kremu włóż do szprycy i wyciśnij na wierzch ciasta fale. Schłodź. Przed podaniem posyp pistacjami i ew. udekoruj gałązkami porzeczek oraz miętą.
godz.; Porcja: 220 kcal; Cena porcji: 1,95 zł.Źródło: Naj