Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krajanka jogurtowa"
Takie małe słodkości, a takie smaczne! Dobre na szkolną przekąskę!
Odsłon: 7027
Pyszne pączki na bazie jogurtu naturalnego. Przygotowanie samego ciasta zajmi...
Odsłon: 4036
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 13
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 38
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 13
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 38
Składniki
Porzeczki opłucz, oderwij od gałązek. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 szkl. cukru i połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i migdałami. Wsyp do masy jajecznej. Dolej mleko i delikatnie wymieszaj. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 25 minut w temp. 200oC.
Porzeczki zmiksuj, wymieszaj z cukrem żelującym i gotuj 4 minuty. Wystudź. Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Jogurt wymieszaj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Połącz z żelatyną. Śmietanę ubij. Dodaj do masy jogurtowej.
Ciasto rozetnij na dwa placki. Posmaruj je musem porzeczkowym i przełóż 2/3 kremu. Resztę kremu włóż do szprycy i wyciśnij na wierzch ciasta fale. Schłodź. Przed podaniem posyp pistacjami i ew. udekoruj gałązkami porzeczek oraz miętą.
godz.; Porcja: 220 kcal; Cena porcji: 1,95 zł.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Desery
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Desery
Wielkanocna tarta czekoladowo ciasteczkowa
Desery
babka maślana z sokiem z limonki
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 38
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Wielkanocna baba drożdżowa w smaku wyjątkowa, bo z sokiem z pomarańczy i świe...
Odsłon: 147