Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krajanka sułtańska"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Orzechy i bakalie grubo posiekaj. Jajka wbij do miseczki, dosyp cukier i cukier waniliowy. Dodaj cynamon. Ubij mikserem na puszystą masę. Porcjami domieszaj mąkę. Dołóż rozdrobnione bakalie i orzechy, wymieszaj.
Dużą blachę wyłóż pergaminem. Masę orzechowo-bakaliową rozsmaruj na andrutach. Ułóż je na spodzie blachy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz 45–50 minut.
3. Po upieczeniu ciastka pozostaw w wyłączonym piekarniku przez 15 minut. Potem każdy andrut nożem z piłką pokrój wzdłuż na paski. Oprósz cukrem pudrem. bardzo ostrym nożem z piłką pokrój wzdłuż na 10 równych pasków.Źródło: Tina