Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem i szczyptą soli na puch. Dodać mąki, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać łyżką. Blaszkę o wymiarach 33x22 cm wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut. Karpatkę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i ostudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce przygotowanej karpatki, ucierać i na końcu dodać spirytus. Masę wyłożyć na upieczony biszkopt, na niej ułożyć krakersy, następnie posmarować masą kajmakową(puszkę wcześniej włożyć do gorącej wody, lepiej się smaruje) i ułożyć drugą warstwę krakersów. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wlać do ubitych śnieżek i szybko wylać na placek. Pozostałe krakersy pokruszyć i posypać po placku. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać górę placka. Wstawić do lodówki i podawać na drugi dzień.