Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poleca bardzo smaczne krążki jabłkowe. Krążki w cieście biszkoptowym smakują rewelacyjnie i pamiętam je z dziecinnych lat.
nóż, mikser, patelnia, ręcznik papierowy,
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
Jabłka obrać, wydrążyć środki czyli gniazda nasienne, a następnie pokroić w 1 cm krążki. Ciasto biszkoptowe; Białka oddzielić od żółtek następnie ubić ze szczyptą soli na sztywną piane. Cały czas ubijając dodawać na przemian cukier i żółtka, a na sam koniec przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Do tak przygotowanego ciasta zanurzać krążki jabłek i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Odsączać na ręczniku papierowym.