Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik bezowy przełożony niezwykle lekkim, puszystym kremem bawarskim z pewnością skradnie podniebienia waszych gości. Jego przygotowanie nie należy do trudnych zadań. Wystarczy trzymać się kroków z tego przepisu!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 548
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 655
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 168
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 548
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 655
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 168
Składniki
Do szklanki wsypujemy 3 łyżeczki żelatyny i zalewamy wodą. Odstawiamy na około 10 minut do napęcznienia.
Żółtka przekładamy do miski, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy. Wszystko razem miksujemy na puszystą masę.
Mleko wlewamy do garnka, gotujemy i ściągamy z palnika. Następnie małym strumieniem przelewamy mleko do masy z żółtek i cukru. Składniki energicznie mieszamy.
Powstałą masę przelewamy do garnka i gotujemy przez kilka minut na małym ogniu, aż zgęstnieje. Nie zapominamy o mieszaniu.
Napęczniałą żelatynę podgrzewamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej i dojemy do gorącej masy. Składniki dokładnie mieszamy. Następnie masę odstawiamy na bok do wystudzenia.
Słodką śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do niej wystudzoną masę.
Gotowy krem bawarski nakładamy na blaty bezowe.