Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem kawowy z bitą śmietaną"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 839
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 839
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Cukier utrzeć z żółtkami jajek do białości.
Masę cukrowojajeczną rozprowadzić w kawie.
Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, by masa się nie zagotowała.
Gdy masa zacznie gęstnieć, zdjąć ją z ognia i studzić, ciągle mieszając. Schłodzić w lodówce.
Schłodzoną śmietanę ubić i ostrożnie wymieszać z masą kawową.
Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Rozbić z kilkoma łyżkami czekoladowego kremu, wlać do masy i wymieszać.
Krem przelać do wypłukanej zimną wodą salaterki lub pucharków. Schłodzić w lodówce.Źródło: Życie na Gorąco Retro