Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem kawowy z bitą śmietaną"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 135
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 265
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 107
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 135
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 265
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 107
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Cukier utrzeć z żółtkami jajek do białości.
Masę cukrowojajeczną rozprowadzić w kawie.
Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, by masa się nie zagotowała.
Gdy masa zacznie gęstnieć, zdjąć ją z ognia i studzić, ciągle mieszając. Schłodzić w lodówce.
Schłodzoną śmietanę ubić i ostrożnie wymieszać z masą kawową.
Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Rozbić z kilkoma łyżkami czekoladowego kremu, wlać do masy i wymieszać.
Krem przelać do wypłukanej zimną wodą salaterki lub pucharków. Schłodzić w lodówce.Źródło: Życie na Gorąco Retro