Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SKŁADNIKI : - pół puszki zagęszczonego mleka - 30 dag twarożku homogenizowanego - pół opakowania cukru waniliowego - 1 łyżka żelatyny - cukier kandyzowany i migdały w płatkach do posypania
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Mleko dobrze schłodzić, ubić na puszystą pianę, twarożek zmiksować z cukrem waniliowym, żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, podgrzewać aż do rozpuszczenia, ostudzić, dodawać stopniowo do twarożku, wymieszać, delikatnie połączyć z mleczną pianką, masę wyłożyć do małych pucharków lub miseczek, zastudzić, posypać migdałami w płatkach i cukrem kandyzowanym.