Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SKŁADNIKI : - pół puszki zagęszczonego mleka - 30 dag twarożku homogenizowanego - pół opakowania cukru waniliowego - 1 łyżka żelatyny - cukier kandyzowany i migdały w płatkach do posypania
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1119
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1119
Składniki
Mleko dobrze schłodzić, ubić na puszystą pianę, twarożek zmiksować z cukrem waniliowym, żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, podgrzewać aż do rozpuszczenia, ostudzić, dodawać stopniowo do twarożku, wymieszać, delikatnie połączyć z mleczną pianką, masę wyłożyć do małych pucharków lub miseczek, zastudzić, posypać migdałami w płatkach i cukrem kandyzowanym.