Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowe mojito"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12641
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13755
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12641
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13755
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Składniki
Krakersy oraz ciasteczka włóż do worka foliowego, zawiąż końcówkę. Rozwałkuj je na okruszki lub rozdrobnij tłuczkiem do mięsa. Wysp do miseczki. Dodaj rozpuszczone i lekko przestudzone masło. Wymieszaj starannie.
Przygotuj 6 szklaneczek lub szklanych pucharków. Na spodzie każdego naczynia rozłóż warstwę ciasteczkowej masy. Limonki sparz wrzątkiem. Z jednej otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Drugą limonkę podziel na 6 cząstek, odłóż je do dekoracji gotowego deseru mojito.
Serek ubij na kremową masę razem z kwaśną śmietaną i kremówką. Dodaj cukier puder, opakowanie cukru waniliowego, sok i skórkę z limonki, połącz.
Szklaneczki napełnij kremem, schładzaj około 30 minut. Posyp startą na tarce białą czekoladą. Udekoruj plasterkami limonki oraz opłukanymi listkami mięty.
Czas ok. 45 min; porcja – 580 kcal, cena 3,50 zł.Źródło: Świat kobiety