Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowe mojito"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 182
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 80
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 182
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 80
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Krakersy oraz ciasteczka włóż do worka foliowego, zawiąż końcówkę. Rozwałkuj je na okruszki lub rozdrobnij tłuczkiem do mięsa. Wysp do miseczki. Dodaj rozpuszczone i lekko przestudzone masło. Wymieszaj starannie.
Przygotuj 6 szklaneczek lub szklanych pucharków. Na spodzie każdego naczynia rozłóż warstwę ciasteczkowej masy. Limonki sparz wrzątkiem. Z jednej otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Drugą limonkę podziel na 6 cząstek, odłóż je do dekoracji gotowego deseru mojito.
Serek ubij na kremową masę razem z kwaśną śmietaną i kremówką. Dodaj cukier puder, opakowanie cukru waniliowego, sok i skórkę z limonki, połącz.
Szklaneczki napełnij kremem, schładzaj około 30 minut. Posyp startą na tarce białą czekoladą. Udekoruj plasterkami limonki oraz opłukanymi listkami mięty.
Czas ok. 45 min; porcja – 580 kcal, cena 3,50 zł.Źródło: Świat kobiety