Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremowe pucharki"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 633
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 891
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 456
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 633
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 891
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 456
Składniki
Białą czekoladę połam na małe kawałeczki. Do rondelka lub garnka o grubym dnie wlej kremówkę. Dodaj opakowanie cukru waniliowego, doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia, wrzuć czekoladę. Mieszaj, aż się rozpuści. Masę czekoladową schłodź, odstaw do lodówki na noc.
Mango umyj, obierz ze skórki, przekrój na pół usuwając pestkę. Miąższ pokrój na kawałki, przełóż do garnuszka i zasyp cukrem. Podlej 2-3 łyżkami wody. Gotuj ok. 10 minut, przestudź i zmiksuj na gładki mus.
Śmietanę z czekoladą wyjmij z lodówki, połącz z serkiem mascarpone, ubij razem na puszystą masę. Przygotuj cztery małe, szklane pucharki. Napełnij je masą serowo-czekoladową. Deser udekoruj musem z mango. Posyp grubo posiekanymi pistacjami.
czas ok. 35 min; porcja – 690 kcal, cena 4,40 złŹródło: Świat kobiety