Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremówka „Trzy smaki”. Połączenie kakao, kajmaku i kokosa"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 46
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 144
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 154
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 385
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 46
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 144
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 154
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 385
Składniki
Biszkopt: oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem. Łączę z żółtkami. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewam. Dodaję porcjami do masy jajecznej. Mieszam ciasto łyżką. Blachę (33 x 23 cm) wykładam pergaminem. Na spodzie rozsmarowuję biszkopt. Piekę go 25 minut w 180 st. Studzę i rozcinam na 2 blaty.
Masa: mąkę ziemniaczaną mieszam z odrobiną mleka, resztę mleka gotuję z cukrem. Wrzucam kokos i gotuję dalej 5 minut. Doda ję 25 dag masła. Wlewam rozrobioną mąkę. Gotuję 2-3 minuty, mieszając. Gorącą masą przekładam biszkoptowe blaty.
Resztę masła ucieram. Dodaję masę krówkową. Krem rozsmarowuję na wierzchu ciasta. Posypuję posiekanymi orzechami.Źródło: Tina