Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremówka „Trzy smaki”. Połączenie kakao, kajmaku i kokosa"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3220
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 182
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 93
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3220
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 182
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 93
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Biszkopt: oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem. Łączę z żółtkami. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewam. Dodaję porcjami do masy jajecznej. Mieszam ciasto łyżką. Blachę (33 x 23 cm) wykładam pergaminem. Na spodzie rozsmarowuję biszkopt. Piekę go 25 minut w 180 st. Studzę i rozcinam na 2 blaty.
Masa: mąkę ziemniaczaną mieszam z odrobiną mleka, resztę mleka gotuję z cukrem. Wrzucam kokos i gotuję dalej 5 minut. Doda ję 25 dag masła. Wlewam rozrobioną mąkę. Gotuję 2-3 minuty, mieszając. Gorącą masą przekładam biszkoptowe blaty.
Resztę masła ucieram. Dodaję masę krówkową. Krem rozsmarowuję na wierzchu ciasta. Posypuję posiekanymi orzechami.Źródło: Tina