Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowy deser z czekoladą"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 212
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 47
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3304
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 212
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 47
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3304
Składniki
Cukier wsyp na mocno rozgrzaną patelnię, stop na jasny karmel. Dodaj masło, szczyptę soli oraz śmietanę. Sos karmelowy dobrze wymieszaj. Obierakiem do warzyw zetrzyj czekoladę na grube wiórki. Banany obierz, 5 dag owoców rozgnieć widelcem, resztę pokrój w plasterki. Natychmiast skrop je 1/2 soku z cytryny, aby nie ściemniały.
Twaróg utrzyj z resztą soku cytrynowego oraz cukrem pudrem. Domieszaj rozgniecione banany oraz 1/2 wiórków czekoladowych. Ciastka połam na kawałeczki. Rozsyp je do 4 szklaneczek.
Każdą porcję skrop łyżką soku z pomarańczy. Nałóż krem serowy i przykryj plasterkami bananów. Wierzch deseru polej sosem karmelowym. Udekoruj pozostałymi wiórkami czekolady i ew. plasterkami bananów.
ok. 25 min. 1 porcja zawiera ok. 330 kcal. Ok. 3,20 zł za porcję.Źródło: Tina