Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie o smaku krówkowym. Sernik z jogurtami greckimi i polewą krówkową. Sernik wyszedł, piankowy bardzo pyszny.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i masłem. Przesiać tam mąkę z proszkiem do pieczenia.Zmiksować mikserem na niższych obrotach i szybko zagnieść. Wylepić blaszkę 30x40. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
masa-Żółtka zmiksować z połową cukru potem z serem i jogurtem. Miksować na niskich obrotach miksera, bo chlapie.Przesiać tam budynie, dodać ekstrakt i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli potem resztą cukru i porcjami wmieszać do masy serowej. Masę wylać na surowe ciasto.
Piec ok.1 godz. Pod koniec przykryć papierem do pieczenia jak za mocno brązowieje.Studzić w uchylonym piekarniku.
polewa- Polewę wraz z masłem i śmietanką roztopić nad parą. Posmarować zimny sernik. Kroić na drugi dzień.