Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczną,mocno kruchą szarlotkę. Szarlotka zaspokoi swoim smakiem nie jedno podniebienie i skusi każdego niejadka. Po zjedzeniu jednego kawałka poprosi o następny.
tortownica, tarka, mikser,
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Mąkę posiekać z masłem lub margaryną,dodać proszek do pieczenia ,cukier puder oraz żółtka. Zagnieść gładkie ciasto i włożyć na 30 minut do lodówki. Jabłka obrać ze skóry zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cynamon, cukier waniliowy i cukier (ilość cukru zależy od kwaśności jabłek). 3/4 ciasta wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 26 cm,przykryć jabłkami, pianą ubitą z białek oraz kruszonką z reszty ciasta. Piec 50 minut w gorącym piekarniku 200 - 220 stopni.C Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.