Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krucha tarta budyniowa ze śliwkami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 35
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 60
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 243
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 392
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 35
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 60
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 243
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 392
Składniki
Połowę masła posiekaj z 3/4 szkl. cukru i cukrem waniliowym. Dodaj mąkę ze szczyptą soli i żółtka. Szybko zagnieć kruche ciasto. Uformuj kulę, owiń ją w folię i odłóż na 30 minut do lodówki.
Formę wylep ciastem. Nakryj folią aluminiową i wysyp suchym grochem. Piecz 25 minut w temp. 180 st. Wystudź. Ugotuj budyń w 500 ml mleka. Wystudź, utrzyj z resztą masła i cukru. Śliwki wydryluj, pokrój na ósemki. Ciasto napełnij kremem z budyniu. Na wierzchu ułóż kawałki śliwek. Ozdób ziołami.
12 porcji, czas 45 min; porcja – 260 kcal, cena 1,70 zł.Źródło: Świat kobiety