Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche babeczki z mascarpone"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 94
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 94
Składniki
ok. 40 min • Porcja 220 kcal • Koszt ok. 0,60 zł • Przepis na 30 szt.
Z podanych składników zagniatam ciasto. Rozwałkowuję je i kroję w kwadraty, którymi wylepiam foremki na babeczki. Ciasto lekko dociskam i nakłuwam widelcem. Piekę 15 minut w 180°C na złoto.
Likier i śmietanę wlewam do wysokiej miski, stopniowo dodaję Śnieżki i miksuję, aż masa zgęstnieje. Następnie porcjami dodaję mascarpone.
Na dno babeczek wykładam po łyżeczce dżemu lub kajmaku. Szprycą wyciskam krem i dekoruję.
<strong>Wioleta Perkowska z Ząbek</strong>Źródło: Kobieta i życie