Do góry

Desery Przepis na:

Kruche ciacha kokosowe z rodzynkami

Kruche ciacha kokosowe z rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 229 Ocena: 1488

Dodano:

Odsłon: 523

Ciastka, ciasteczka! Po co kupować sklepowe jak można mieć pyszne domowe bez konserwantów :)

Składniki

  • pół szklanki mąki gryczanej
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • pół szklanki mąki kokosowej
  • 3 łyżki rodzynek
  • 2 jaja
  • 4 łyżki mleka
  • 4 łyżki oleju
  • dosłodzić wedle uznania
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rodzynki zalewamy wrzątkiem w misce i odstawiamy na parę min. Odcedzamy i osuszamy.

  2. Mąki, wiórki mieszamy i dosładzamy wedle uznania.

  3. Do roztrzepanych jajek dodajemy mleko i wlewamy do suchych składników. Dolewamy olej, wsypujemy rodzynki i mieszamy wstępnie łyżką.

  4. Zagniatamy ciasto. Urywamy kawałki wielkości dużej łyżki i formujemy ciasteczka.

  5. Gotowe wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia i pieczemy 20 min 180 stopni. Po 10 min zalecam przenieść blaszkę na górę piekarnika aby nie przypiekło od spodu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń