Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka równie dobrze smakują bez czekolady.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 923
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23054
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15462
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 923
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23054
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15462
Składniki
Blachę nasmarować miękką margaryną i wstawić do lodówki. Skórkę cytryny zetrzeć na drobnych oczkach. Cukier puder, skórkę i margarynę utrzeć mikserem na puszystą masę.
Dodawać na zmianę mąkę i lekko roztrzepane jajka. Miksować do uzyskania jednolitej masy.
Masę przyłożyć do szprycy i wyciskać wąskie ciasteczka na długość ok.7cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 8-10 min w 200 st. Wychodzi około 40 ciasteczek.
Roztopić czekoladę nad parującą wodą.
Ciasteczka wystudzić najlepiej na kratce.
Maczać każde ciastko w rozpuszczonej czekoladzie. Odkładać najlepiej na papier do pieczenia. Wstawić do lodówki na czas zastygnięcia czekolady.