Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kruche ciasteczka. Coś małego,pysznego i słodkiego:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 41
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 112
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 27
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 41
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 112
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 27
Składniki
Mąkę siekamy z mąką pszenną. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy oraz jajko i zagniatamy. Z gotowego ciasta formujemy kulę, owijamy folią i wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, wycinamy ciasteczka /u mnie gwiazdki/, układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do czasu aż się zrumienią. Ozdabiamy według uznania. Ja polałam lukrem i od razu /kiedy jeszcze lukier nie zastygł/ starłam na nie / na tarce o drobnych oczkach/odrobinę czekolady. Na zdjęciu:kruche ciasteczka - gwiazdki razem z ciastkami z dziurką.