Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kruche ciasteczka. Coś małego,pysznego i słodkiego:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1158
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 190
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2222
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4273
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1158
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 190
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2222
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4273
Składniki
Mąkę siekamy z mąką pszenną. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy oraz jajko i zagniatamy. Z gotowego ciasta formujemy kulę, owijamy folią i wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, wycinamy ciasteczka /u mnie gwiazdki/, układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do czasu aż się zrumienią. Ozdabiamy według uznania. Ja polałam lukrem i od razu /kiedy jeszcze lukier nie zastygł/ starłam na nie / na tarce o drobnych oczkach/odrobinę czekolady. Na zdjęciu:kruche ciasteczka - gwiazdki razem z ciastkami z dziurką.